10% reducere la boostere și seruri + cadou mini serul Omega+ Complex Detalii ofertă
Intră în cont Coș 0

Niciun produs în coș

Categorii

Cum ajută vitamina C pielea?

//

Nu există produse miraculoase când vine vorba de îngrijirea pielii, însă vitamina C este unul din ingredientele speciale. Îți vom spune ce rezultate poți să ai de la vitamina C, dacă o formă de vitamina C sau alta e mai bună și cum poți introduce acest ingredient puternic în rutina ta de îngrijire.

Vitamina C: luptă cu semnele de îmbătrânire și contribuie la menținerea sănătății pielii

Vitamina C oferă o protecție puternică împotriva radicalilor liberi (molecule care duc la îmbătrânirea prematură a pielii). Factorii de mediu, precum razele solare sau poluarea aerului, produc cele mai mari daune. Produsele bine formulate care conțin vitamina C asigură pielii un aspect mai sănătos pentru un timp mai îndelungat.

Beneficiile folosirii vitaminei C

  • reduce aspectul petelor cauzate de expunerea neprotejată la soare, uniformizează culoarea pielii și restabilește luminozitatea pielii
  • contribuie la stimularea producției de colagen, fiind un ingredient anti-aging potent
  • este un puternic antioxidant care protejează pielea de iritații, inflamație și poluare
  • reduce semnele roșii cauzate de acnee sau erupții, îmbunătățind procesul natural de vindecare a pielii
  • îmbunătățește eficiența produselor cu protecție solară și sporește mecanismul de apărare a pielii contra razelor UV

Acidul ascorbic: regele vitaminei C

Dintre toate formele de vitamina C, acidul ascorbic – cunoscut și ca acid L-ascorbic – este cel mai studiat atunci când e vorba de efectele benefice asupra pielii. De aceea este foarte probabil să-l întâlnești în produsele de îngrijire bine formulate.

Acidul ascorbic în concentrații mari (15% sau mai mult) este perfect pentru a trata cele mai persistente probleme ale pielii. Aplică Paula’s Choice C 25 Super Booster (25% acid ascorbic) sau C15 Super Booster (15% acid ascorbic) pe zonele cu probleme și vei observa rezultate notabile.

Alte forme de vitamina C

Vestea bună este că nu există o „cea mai bună” formă a vitaminei C, există însă câteva forme ale acesteia despre care studiile afirmă că sunt stabile și eficiente. Alte forme eficiente ale vitaminei C includ sodium ascorbyl phosphate, ascorbyl palmitate, retinyl ascorbate, tetrahexyldecyl ascorbate și magnesium ascorbyl phosphate – toate derivate ale vitaminei C, însă cu mai puține studii și cercetări decât acidul ascorbic (însă cercetările care există sunt cu siguranță încurajatoare).

Aceste forme derivate ale vitaminei C funcționează cel mai bine dacă sunt combinate cu alți antioxidanți și ingrediente reparatoare. Gândește-te la ingrediente precum ceaiul verde, retinol, peptide, niacinamide etc.

Rezultate rapide

Orice derivat de vitamina C în concentrații reduse este de asemenea eficient. Studiile arată că până și concentrațiile de 0,6% au proprietăți antioxidante și anti-aging. Produsele cu doză mică de vitamina C repară și hrănesc pielea, mai ales dacă au și ingrediente calmante eficiente.

Atenție: antioxidanții își pierd eficiența dacă sunt expuși la aer și lumina și același lucru este valabil și pentru vitamina C. Dacă vrei să beneficiezi de efectele lor pentru o perioadă îndelungată, alege doar produse ambalate în recipient opac și cu pompă, pentru a păstra stabile ingredientele!

Recomandare noastră: vei găsi o mulțime de produse Paula’s Choice care includ vitamina C.

Concluzie

Cu ani de cercetare la activ, vitamina C este un ingredient superstar dovedit, care te poate ajuta să obții un ten mai sănătos, tânăr și radiant. Însă îngrijirea tenului nu se va reduce niciodată la un singur ingredient, așa cum nu folosim un singur aliment pentru nutrienții atât de necesari organismului. Ai nevoie de o combinație de ingrediente pentru a menține pielea într-o formă bună.

Fără îndoială, vitamina C este un instrument puternic din arsenalul cosmetic. Pentru cele mai bune rezultate, folosește-l ca parte din rutina de îngrijire, care conține și un produs de protecție solară și produse fără iritanți, care conțin și antioxidanți, ingrediente reparatoare și cell-communicating.

Recomandări Paula’s Choice – Produse cu vitamina C

C25 Super Booster
C15 Super Booster
10% Niacinamide Booster
Resist Pure Radiance Skin Brightening Treatment
Resist Super Antioxidant Concentrate Serum
Radiance Renewal Mask
Resist Intensive Wrinkle Repair Retinol Serum

Produse recomandate