15% reducere la boostere și măști + cadou mini mască hidratantă Detalii ofertă
Intră în cont Coș 0

Niciun produs în coș

Categorii

Cum funcţionează o rutină complexă de îngrijire Paula’s Choice

/

Toate-s bune şi frumoase până apare primul rid. Sau până îţi dai seama că toate verile în care ai ocolit produsele cu factor de protecţie te prind din urmă. Sau vrei să dai uitării toate acele pete roşii post acneice sau petele maronii, care apar odată cu înaintarea în vârstă.

Dacă te întrebi cum ar trebui să introduci în rutină un produs pentru luminozitate, un tratament cu retinol sau un exfoliant AHA sau BHA, răspunsul este că depinde doar de nevoile tale. Îţi vom explica cum să construieşti o rutină complexă de îngrijire şi cum să obţii rezultate maxime de la produsele folosite. Dacă te gândeşti că este prea complicat, nu-ţi face griji – e mai uşor decât crezi (şi pielea ta mai tânăra şi mai radioasă îţi va înlătura orice temeri).

Ce este o rutină complexă de îngrijire?

O rutină complexă de îngrijire a tenului porneşte de la cei trei paşi de bază: curățare, exfoliere cu acizi BHA sau AHA (nu scrub cu particule abrazive) şi hidratare de zi/noapte. Această abordare merge mai departe de nevoile de bază ale pielii tale şi include tratamente specifice care se adresează unor probleme mai complexe ale pielii.

Conceptul de rutină complexă îi poate descuraja pe mulţi, dar un pas suplimentar sau doi înseamnă doar un minut sau două în plus în rutina ta de îngrijire de dimineaţă sau seară. Rezultatele vor fi nemaipomenite pentru probleme precum aspectul neuniform, pustulele sau semnele de îmbătrânire.

De luat în considerare: mulţi au descoperit că alternarea rutinelor – precum aplicarea produselor esenţiale dimineaţa şi folosirea tratamentelor exclusiv seara – este metoda cea mai bună, care îți va economisi timp (şi nu compromite rezultatele).

Construieşte-ţi propria rutină complexă de îngrijire

Orice rutină bună de îngrijire a tenului conţine cleanser, exfoliant AHA sau BHA şi cremă hidratantă (cu factor de protecţie pentru zi, fără factor de protecţie pentru noapte). Pe acestea le considerăm esenţiale, întrucât să-ţi protejezi pielea de expunerea la soare, poluare şi s-o ajuţi să scape de surplusul de celule moarte acumulate în exces, nu sunt aspecte de negociat atunci când vrei să vezi îmbunătăţiri la nivelul pielii, pe termen scurt sau lung.

Ţine minte pe măsură ce înaintăm cu informaţiile că nu este nevoie să urmezi toţi aceşti paşi – alege în funcţie de nevoile şi aspectul tenului tău. Dacă vrei să eviţi un pas dimineaţa, treci pur şi simplu la produsul următor.

Pasul 1: Cleanser

Un produs de curățare cu o formulă uşoară, solubilă în apă este cel mai bun mod în care poţi începe rutina de dimineaţă şi seară. Dacă treci peste acest pas împiedici ingredientele benefice din produse să-şi facă treaba. Cei cu ten gras sau mixt consideră formulele spumă sau gel potrivite, în timp ce aceia cu piele uscată şi foarte uscată ar trebui să aleagă loţiuni, uleiuri sau variante cremoase. Evitaţi formulele parfumate sau dure, pe care nu le veţi găsi printre produsele Paula’s Choice, întrucât produsele noastre nu conţin parfum.

Pentru majoritatea persoanelor, cantitatea de cleanser necesară este mică, în funcţie de cât de rezistente la apă sunt produsele cu factor de protecţie sau produsele de machiaj. Dacă este nevoie foloseşte un demachiant înainte sau după curăţarea tenului cu un cleanser.

Dacă foloseşti o mască care se îndepărtează prin limpezire, aplic-o acum pe pielea curată. Îndepărteaz-o cu apă călduță şi treci la pasul următor. Nu îţi curăţa tenul din nou după folosirea măştii – nu vei face decât să elimini beneficiile pe care le aduce pielii. (Notă: dacă masca este una care se lasă pe ten, atunci va fi ultimul pas în îngrijirea de seară)

Pasul 2: Toner

Uneori prezentat sub formă de esenţă, tonic sau mist, un toner ce conţine antioxidanţi, anti iritanţi şi un nivel de hidratare adecvat tipului de ten va aduce beneficii oricărui tip de ten. Cei cu pielea iritată în mod constant şi cei cu pielea deshidratată ar trebui să fie foarte atenţi – tonerul potrivit poate face o diferenţă majoră datorită protecţiei pe care o oferă, proprietăţilor de calmare şi formulei hidratante (cu condiția ca acel toner să conțină ingredientele de care aminteam mai sus: antioxidanți, anti iritanți, ingrediente reparatoare și să nu conțină alcool, parfum sau alte ingrediente iritante pentru piele).

Pasul 3: Exfoliant ce nu necesită limpezire

Un exfoliant AHA (alpha hydroxy acid) sau BHA (beta hydroxy acid) are multiple beneficii pentru piele, mult mai importante decât cele aduse de un scrub pentru faţă sau corp. Acest tip de exfolianți ajută pielea să îndepărteze excesul de piele moartă, sebum, bacterii etc., care contribuie la aspectul tern şi solzos al pielii, la blocarea porilor şi apariţia pustulelor. Citește mai multe despre exfoliere în articolele noastre.

Cantitatea necesară la fiecare folosire depinde de formulă, aşa că vezi ce se recomandă în cazul fiecărui produs. În ceea ce priveşte frecvenţa aplicării, mulţi au observat cele mai bune rezultate aplicând o dată pe zi, seara, fie un exfoliant AHA, fie unul BHA, dar şi folosirea mai rară poate aduce beneficii. Experimentează ca să descoperi ce frecvenţă de aplicare este cea mai bună pentru pielea ta. Vezi aici toate formulele noastre AHA şi BHA.

Pasul 4: Ser/ Tratament/ Concentrat

După exfoliere, dar înainte de aplicarea cremei hidratante, este de obicei momentul oportun pentru a aplica tratamentele specifice. Fie că e vorba de un ser antioxidant, produs pentru pete, produs cu retinol, vitamina C sau orice alt tratament specific, acum este momentul. Dacă foloseşti mai multe produse, de exemplu un tratament cu retinol şi un ser, amestecă-le sau aplică-le unul peste altul. Nu contează ordinea, ţine de preferinţele tale – cei mai mulţi aleg în funcţie de textură (încep cu cel mai uşor şi termină cu cel mai consistent).

Dacă folosesti un concentrat împotriva semnelor îmbătrânirii pielii, urmează indicaţiile oferite pe produs pentru a obţine cele mai bune rezultate.

Pasul 5: Cremă hidratantă de zi sau noapte

Crema ta de zi trebuie să aibă factor de protecţie (cel puţin SPF 30+) şi să protejeze de tot spectrul de raze solare, lucru pe care crema de noapte nu trebuie să-l facă. Oricum, amândouă ar trebui să conţină un mix de antioxidanţi şi ingrediente reparatoare, care ajută la prevenirea şi ameliorarea inflamaţiei şi semnelor, precum şi la protejarea împotriva expunerii solare, poluării şi altor factori care ne înconjoară.

Alegerea cremei potrivite depinde, bineînţeles, de tipul de ten – dacă ai ten gras sau mixt caută formule uşoare, mai puţin emoliente (de exemplu gel, cremă-gel sau loţiune), iar dacă ai ten uscat sau foarte uscat caută loţiuni şi creme mai bogate. Vezi variantele noastre de creme hidratante de zi și de seară.

Pasul 6: Tratament local (doar seara) sau cremă de ochi

Dacă aplici un tratament pentru pete sau un tratament pentru pustule pe anumite porţiuni ale tenului, e cel mai bine ca acesta să fie ultimul pas în rutina ta. În acest fel nu vei întinde produsul pe tot tenul când vei aplica celelalte produse, precum crema sau serul. Aplică produsul tratament doar acolo unde e nevoie!

Dacă foloseşti o cremă de ochi, poate fi ultimul pas în rutina ta de îngrijire a tenului dimineaţa sau seara. Pe timpul zilei, zona din jurul ochilor are nevoie de protecţie solară aşa că aplică crema hidratantă cu factor de protecţie şi în jurul ochilor sau, dacă optezi să foloseşti cremă de ochi fără protecţie solară şi dimineaţa, aplică la final un produs cu protecţie solară şi în jurul ochilor.

Cum să obţii cele mai bune rezultate de la tratamentele folosite

Pe lângă regulile de bază pentru cleanser, exfolianţii AHA sau BHA şi produsele cu factor de protecţie, există câteva reguli de necontestat în ceea ce priveşte ordinea aplicării produselor, în principal determinate de tipul de produs şi de preferinţele personale. Dacă vrei să schimbi ordinea de aplicare, experimentează şi evaluează ce rezultate obţii.

Singurul pas de neschimbat este pe timpul zilei, când ultimul produs de îngrijire este produsul cu factor de protecţie solară. Produsele de machiaj aplicate peste produsul cu factor de protecţie nu vor afecta capacitatea lui de a proteja pentru că produsele de machiaj sunt formulate pentru a sta deasupra pielii, însă aplicarea unor produse precum uleiul facial sau alte tratamente peste produsul cu factor de protecţie trebuie evitată – vor micşora capacitatea produsului de a te proteja de razele solare.

Ar trebui să aştepţi între aplicarea produselor?

Nu este nevoie să aştepţi decât dacă preferi să faci asta din diverse motive. În ciuda zvonurilor de pe forumuri şi bloguri, oamenii care creează formulele pentru produsele de îngrijire a tenului ştiu ce fac – exfoliantul, serul sau orice alt tratament nu au efect negativ şi nu se neutralizează unul pe altul.

Dacă nu eşti sigur care produse ţi se potrivesc contactează Serviciul Clienţi Paula’s Choice pentru o consultaţie personalizată la adresa de email  info@paulaschoice.ro sau completând formularul nostru online.