15-25% reducere la niacinamide și cadou mini SPF la alegere + Transport gratuit la oricare 3 mini SPF Detalii ofertă
Intră în cont Coș 0

Niciun produs în coș

Categorii

Cum luptă antioxidanţii împotriva ridurilor

/

Când vine vorba de riduri, efectele radicalilor liberi distrug colagenul și alte funcții vitale ale pielii. Un bun produs de îngrijire, indiferent că este vorba de lichid, gel, loţiune sau cremă, ar trebui să conțină o cantitate mare de antioxidanţi, pentru a întrerupe daunele radicalilor liberi asupra pielii.

Antioxidanţii sunt vitali!

Fie că luați antioxidanți din alimente sau îi folosiţi direct pe piele, aceştia sunt vitali pentru sănătatea dumneavoastră. Când se aplică local sau se consumă, antioxidanţii reduc daunele produse de mediul înconjurător, fie că acestea sunt cauzate de soare, poluare, sau doar de oxigenul din aerul pe care îl respirăm. Antioxidanţii inhibă distrugerea celulelor cauzată de radicalii liberi, iar studiile arată clar că acest lucru are beneficii remarcabile pentru toate tipurile de ten.

Antioxidanţii sunt una dintre modalitățile importante de a încetini impactul dăunător al radicalilor liberi. De fapt, antioxidanţii sunt atât de importanţi pentru organism (iar pielea este cel mai mare organ al corpului!) încât sunt studiaţi de mii de oameni de știință din întreaga lume. Mai mult, oamenii de știință cred că dacă ar exista o fântână a tinereţii, antioxidanţii ar putea fi în ea!

Nu aşteptaţi un miracol

Nu există doar un singur antioxidant miraculos, exotic, cu o poveste minunată (pepeni din sudul Franței sau o floare rară din Amazon), care funcționează cel mai bine pentru piele. În schimb, există zeci și zeci de antioxidanţi eficienți, variind de la cei cunoscuţi, cum ar fi ceai verde, extract de struguri sau vitamina C, la alţii mai puţin cunoscuţi, cum ar fi idebenona, epigallocatechin-3-gallate sau superoxide dismutase. Important este ca produsul pe care-l folosiți să conţină o cantitate mare de antioxidanţi – cu cât mai mare, cu atât mai bine. Cercetările arată că pielea se simte mai bine cu un cocktail de antioxidanţi decât doar cu unul. Este o veste bună faptul că multe companii (inclusiv Paula’s Choice) includ antioxidanţi în formulele lor!

Legătura dintre Antioxidanţi/Riduri

Când suntem tineri pielea noastră este încărcată cu antioxidanţi care o protejează în mod natural de mediul înconjurător, în special de efectele dăunătoare ale soarelui. În primul rând din cauza soarelui, dar și din cauza altor factori, cum ar fi îmbătrânirea, menopauza, boala și utilizarea produselor de îngrijire a pielii care irită, pielea noastră îşi pierde capacitatea de a produce aceşti antioxidanţi. Dacă nu vom obține protecție antioxidantă suficientă, fie din producţia proprie a organismului, din surse alimentare sau prin aplicarea locală a antioxidanţilor, radicalii liberi vor distruge colagenul, vor modifica ADN-ul celulelor noastre și vor afecta capacitatea pielii de a se vindeca.

Rezultate imediate?

Deşi ştim că aplicarea locală a antioxidanților ajută la reducerea daunelor radicalilor liberi asupra pielii, rezultatele nu vă vor face să arătaţi cu 20 de ani mai tânără. Aşteptările atribuite acestor ingrediente minunate sunt de cele mai multe ori nefondate. De fapt, este posibil să nici nu vedeți o diferență prea mare, dar asta nu înseamnă că antioxidanții nu ajută cu adevărat pielea. Există studii care arată că antioxidanţii pot îmbunătăţi funcţia celulelor, cresc producția de colagen, îmbunătăţesc elasticitatea, creează celule mai sănătoase şi mai tinere ale pielii şi reduc efectele nocive cauzate de soare, dar ameliorarea necesită timp, nu se întâmplă peste noapte. Și, la fel ca o dietă sănătoasă, cu cât folosiţi antioxidanţi mai puternici și mai mulți, cu atât tenul va avea aspect mai sănătos și mai tânăr.

Informații despre antioxidanţi şi daunele provocate de radicalii liberi provin dintr-o serie de reviste științifice, inclusiv studii privind antioxidanţii: Free Radical Research, Free Radical Biology and Medicine, Antioxidants and Redox Signaling, Oxidative Stress and Aging, Journal of Anti-Aging Medicine, Mechanisms of Ageing and Development, Photochemical & Photobiological Sciences, Photodermatology, Photoimmunology, Photomedicine și Photochemical & Photobiological Sciences.

Produse recomandate