Cum să aplici produsele cu protecţie solară rezistente la apă. Modul în care aplici produsul cu protecţie solară rezistent la apă este esenţial pentru a-ţi proteja pielea de îmbătrânirea prematură, arsuri solare şi cancer de piele. Află câteva sfaturi de urmat.
Produsele cu protecţie solară rezistente la apă sunt esenţiale atunci când activităţile în aer liber includ înot sau transpiraţie excesivă, pentru că sunt formulate să rămână pe piele când te uzi. Dar rezistent la apă nu înseamnă impermeabil, aşa că produsul cu protecție solară trebuie reaplicat ca să îţi protejeze pielea!
De asemenea, modul în care aplici produsul cu protecţie solară rezistent la apă este esenţial pentru a-ţi proteja pielea de îmbătrânirea prematură, arsuri solare şi cancer de piele (care este mult mai răspândit decât cred oamenii). Scopul nostru este să ne asigurăm că poţi să petreci timpul în siguranţă la soare.
Iată de ce trebuie să ţii cont şi te rog să ne crezi când îţi spunem că astea sunt printre cele mai importante informaţii despre îngrijirea pielii pe care le împărtăşim cu tine:
1. Singurele produse cu protecţie solară rezistente la apă sunt cele etichetate “rezistent la apă”.
2. Rezistent la apă nu înseamnă impermeabil, de aceea regulamentul FDA nu mai permite să apară pe ambalaj termenul “waterproof”.
3. Rezistent la perspiraţie este o altă afirmație nefondată şi produsele care pretind asta nu prezintă încredere. Transpiraţia va îndepărta produsele cu protecţie solară rezistente la apă.
4. Produsele cu protecţie solară rezistente la apă oferă protecţie între 40 şi 80 minute după ce pielea se udă. Asta ar trebuie să fie clar menţionat pe etichetă. Ştim că este o veste dezamăgitoare (şi noi ne-am dori să ţină mai mult), dar ăsta e adevărul şi asta e ceea ce contează.
5. La fel ca la orice alt produs cu protecţie solară, cheia este să fie aplicat cu generozitate. Aplică un strat vizibil pe zonele care vor fi expuse la soare şi apoi masează produsul să intre în piele.
6. Aplică orice produs cu protecţie solară, dar în special pe cele rezistente la apă, cu 15 minute înainte de a ieşi afară din casă. Nu aştepta până ajungi la plajă sau piscină sau până începi exerciţiile în aer liber.
7. Dacă nu ai siguranţa că ai aplicat destul produs, mai aplică un strat, în special pe palme şi braţe, pe umeri şi pe picioare – pe toate acele zone care sunt de obicei neglijate şi care se “ard” cel mai uşor.
8. O altă informaţie care poate fi greu de acceptat, dar pe care îţi recomandăm să o iei în serios este că indiferent de cât de importantă este protecţia solară rezistentă la apă, doar protecția solară nu este suficientă pentru a fi protejat corect și complet, mai ales atunci când porți doar costumul de baie.
Pentru o protecţie completă (necesară în special celor alergici la radiațiile solare) vei avea nevoie de haine cu protecţie UV. Dacă este soare puternic, pălăriile şi ochelarii de soare sunt necesare pentru a-ți protejeza ochii şi pielea din jurul lor de lumina UV dăunătoare, mai ales dacă este reflectată de suprafețe precum nisip, apă şi zăpadă.
Un alt aspect care pune probleme este timpul la care ar trebui reaplicat produsul cu protecţie solară. Ar trebui să reaplici produsul după ce ai transpirat sau înotat între 40 şi 80 minute, în funcţie de ce scrie pe etichetă. E extrem de important să urmezi instrucţiunile de aplicare a produsului cu protecţie solară rezistent la apă.
Chiar dacă nu transpiri şi nu intri în apă mai mult de 40 de minute, trebuie să reaplici produsul cu protecţie solară rezistent la apă după ce te ştergi cu prosopul, pentru că şi uscarea cu prosopul îndepărtează o parte din protecţia solară. Când ai dubii, e cel mai sigur să reaplici produsul decât să aştepţi şi să vezi ce se întâmplă dacă nu faci asta!
Mulţi oameni se întreabă dacă trebuie să facă ceva special pentru a îndepărta produsul cu protecţie solară rezistent la apă. Răspunsul e nu – acest tip de produs se îndepărtează uşor prin rutina ta zilnică de curăţare. Produsul de curăţare facială sau gelul de duș pentru corp şi apa sunt tot ce ai nevoie pentru a-l îndepărta (aminteşte-ţi că este rezistent la apă, nu impermeabil).
Nu este nevoie să exfoliezi produsul cu protecţie solară cu scruburi de corp pe bază de zahăr, sare sau seminţe de orice fel, toate pot răni şi irita pielea.
Ne place să spunem că cel mai bun este cel pe care de abia aştepti să-l aplici. Formula ar trebui să fie mătăsoasă, să se aplice uşor şi să nu lase o peliculă uleioasă sau albicioasă pe suprafața pielii.
Iată câteva sfaturi pentru cumpărături: