15-25% reducere la niacinamide și cadou mini SPF la alegere + Transport gratuit la oricare 3 mini SPF Detalii ofertă
Intră în cont Coș 0

Niciun produs în coș

Categorii

Estomparea petelor apărute deasupra buzelor

/

Dacă ai observat că deasupra buzei superioare pielea este mai închisă la culoare, mai ales vara după ce te expui la soare, există o cauză. Iată ce trebuie să știi pentru a scăpa de aceste pete.

Ce sunt petele apărute deasupra buzei superioare?

Unul dintre efectele dăunătoare ale expunerii la soare este faptul că pielea produce melanină în exces și astfel apar zone de piele hiperpigmentată. Prea multă melanină duce la apariția petelor pigmentare.

Protecția solară (și, așa cum insistă unii dermatologi, evitarea expunerii la soare) este o parte esențială în a păstra la nivel cât mai redus daunele produse de radiațiile solare, dar chiar și cei care folosesc regulat produse cu protecție solară pot să aibă pete închise la culoare deasupra buzei superioare.

Buza superioară este cea mai expusă pentru că protecția solară se îndepărtează în timpul acțivităților din timpul zilei. Gândește-te: de fiecare dată când îți atingi nasul, transpiri sau bei, există o bună posibilitate ca produsul cu protecție să fie îndepărtat de pe piele. Cum zona este expusă la razele solare cu foarte puțină protecție sau deloc, rezultatul este o piele mai închisă la culoare pe zona respectiva.

Există și alte cauze pentru apariția petelor?

Schimbările precum sarcina pot, de asemenea să declanșeze producerea în exces de melanină, în special pe zona feței. Denumită chloasma sau “mască de sarcină”, poate cauza închiderea la culoare a zonei de deasupra buzelor sau a altor zone. În cazul acesta trebuie consultat medicul pentru prescrierea unui tratament local, care poate fi cel mai eficient în reducerea petelor.

De asemenea îndepărtarea părului facial inestetic (mustața) cu ceară sau alte metode poate duce în timp la sensibilizarea pielii. În acest caz, lipsa protecției solare poate duce la apariția petelor și uneori pielea suferă iritații. După epilare folosește un produs cu ingrediente calmante, apoi aplică protecția solară în strat generos.

Cum pot scăpa de aceste pete?

În primul rând (și cel mai important) trebuie să folosești protecție solară (SPF 30 sau mai mare) 365 de zile pe an, fie soare, fie ploaie. Petele se vor înrăutăți dacă vei expune pielea neprotejată la soare, așa că folosirea (și reaplicarea frecventă) a produsului cu protecție solară este primul pas.

O idee bună este să aplici în straturi produsele cu factor de protecție. De exemplu, aplică în fiecare dimineață produsul hidratant cu protecție solară, după care folosește un fond de ten cu protecție solară și termină cu o pudră pulbere sau compactă care conține – ai ghicit – protecție solară.

Pentru estomparea petelor poți consulta un medic dermatolog pentru prescrierea unui tratament cu hidroquinonă. Hidroquinona ajută la estomparea petelor închise la culoare. E nevoie de folosire constantă și răbdare, dar rezultatele vor apărea după 2-3 luni de folosire zilnică.

Soluții cosmetice pentru estomparea petelor

Produsele pentru estomparea petelor cu ingrediente precum vitamina C, arbutin, cialeza dica și extract de lemn dulce, funcționează în moduri diferite pentru a îmbunătăți culoarea neuniformă a pielii. Dacă vrei să scapi de petele de deasupra buzelor folosirea unei combinații de ingrediente active + protecție solară zilnică + exfoliant cu AHA sau BHA este cel mai eficient mod pentru rezultate vizibile!

Exfoliantul ales în funcție de tipul de ten îndepărtează celulele moarte cu exces de melanină și stimulează regenerarea celulelor noi, sănătoase. Ingredientele active numite și inhibitori de melanină actionează pentru a opri excesul de melanină și sunt mai eficiente .

Bineînțeles lipsa protecției solare aplicate corect nu numai că va anula orice efect al produselor care estompează petele, dar va agrava orice problemă a pielii cum ar fi petele, porii dilatați, erupțiile etc.

 

Produse recomandate

 • Golește

  10% Azelaic Acid Booster

  Toate tipurile de ten
  Anti-Aging / Rozacee / Cuperoză / Erupții / Pete / Melasmă
  • Booster cu 10% acid azelaic și BHA
  • Reduce petele și erupțiile
  • Estompează roșeața
  - +