12% reducere la 12 best seller + cadou mini ser cu retinol Detalii ofertă
Intră în cont Coș 0

Niciun produs în coș

Categorii

Menopauza și transformarea pielii tale

/

Bun venit vieții fără pete în urma pustulelor, fără erupţii înainte de menstruaţie şi fără absorbante! Gata cu sindromul premenstrual, gata cu crampele. Dar toate aceste beneficii au și dezavantaje. Pentru multe femei menopauza nu e o vacanţă. Bufeuri, transpiraţii pe timpul nopţii, senzaţia de piele care ţine, insomnie, erupții, ten gras sau uscat, schimbări de stare, creşterea nedorită a părului sau pierderea părului pe scalp pot apărea când se instalează menopauza.

Pe lângă problemele de piele cauzate de expunerea la soare, alegerile în ceea ce priveşte stilul de viaţă şi moştenirea genetică, se mai adaugă şi cele cauzate de menopauză. Pielea se subţiază şi îşi pierde fermitatea. Multe femei observă că peste noapte pielea lor începe să aibă un aspect îmbătrânit. Poate până la urmă crampele alea nu erau chiar aşa rele.

Există produse de îngrijire a pielii speciale pentru menopauză?

Indiferent dacă eşti în perioada premenopauză (schimbările au loc în corp chiar și înainte de a se instala menopauza) sau eşti deja la menopauză, o îngrijire corespunzătoare a pielii poate face diferenţa. Ce e important de înţeles este că menopauza nu este un tip de piele şi nu are nevoie de produse speciale de îngrijire. Să explicăm:

Ne-ar plăcea să-ţi spunem că există produse de îngrijire a pielii care pot reduce schimbările pielii din perioada menopauzei, dar nu există din următoarele motive:

  • menopauza poate cauza o serie de probleme la nivelul pielii, dar care sunt diferite pentru fiecare femeie în parte.
  • indiferent dacă sunt sau nu la menopauză, femeile pot avea piele uscată, erupţii, piele cu senzaţie de mâncărime, ten gras, rozacee şi piele subţire. Toate acestea se tratează diferit.
  • ce se întâmplă cu pielea ta când intri la menopauză depinde foarte mult de cât de mult te-ai expus neprotejată la soare de-a lungul anilor.
  • creşterea în greutate sau pierderea în greutate intră şi ele în ecuaţie.
  • nu există cercetări care să arate că anumite produse de îngrijire pot influenţa efectele menopauzei asupra pielii, mai ales în ceea ce priveşte pierderea fermității pielii.

Funcţionează cremele cu hormoni pentru pielea din timpul menopauzei?

Menopauza se instalează atunci când corpul tău produce mai puţin estrogen decât în tinereţe. Sunt cercetări care arată că aplicarea locală a estrogenului pe piele poate ajuta.

Dar punerea pe piele a plantelor cu proprietăţi ca cele ale estrogenului are vreun efect? Anumite extracte de plante precum soia, cohosh negru, extractul de yam, DHEA sau uleiul de primulă, printre altele, se presupune că ajută dacă sunt aplicate local, fiind fitoestrogeni. Însă nu există cercetări care să ateste asta. Beneficiile lor nu sunt diferite de cele ale altor ingrediente anti inflamatoare sau antioxidante care se găsesc în produse de îngrijire bine formulate.

Dar produsele de îngrijire care conţin hormoni bioidentici sau administrarea orală de estrogen sau progesteron? Când sunt luaţi pe cale orală nu există dubii că terapia cu hormoni aduce beneficii pentru piele, dar există şi riscuri despre care ar fi bine să discuţi cu medicul. În ceea ce priveşte aplicarea locală, există foarte puţine cercetări (aproape deloc) care să susţină exagerările care le găseşti online.

Care este cea mai bună rutină de îngrijire în timpul menopauzei?

Întrucât menopauza nu este un tip de ten, sunt valabile aceleaşi reguli: alege produse potrivite pentru tipul tău de ten şi ai grijă să îi oferi tenului acele ingrediente excelente de care are nevoie la orice vârstă. De exemplu, dacă ai ten uscat, gras, predispus la rozacee, cu tendințe acneice etc. trebuie să foloseşti produse pe care echipa Paula’s Choice le-a recomandat pentru aceste probleme.

Nu toate femeile la menopauză au ten uscat, dar dacă acesta e cazul tău, produsele potrivite pentru ten uscat sunt cele indicate, indiferent de vârstă. Nu e nevoie să cumperi produse etichetate ca fiind produse pentru piele aflată la menopauză (sau matură)!

Aceștia sunt paşii de bază pentru orice tip de ten când vrei ca tenul să arate tânăr cât mai mult timp posibil:

  • spală-te pe faţă de două ori pe zi cu un cleanser solubil în apă, potrivit tipului tău de ten
  • în fiecare zi, 365 de zile pe an, foloseşte un produs cu protecţie solară SPF 30 sau mai mare, cu o formulă bogată în antioxidanţi, ingrediente cell-communicating precum niacinamide sau retinol şi ingrediente care refac bariera de protecţie a pielii, precum cinorulaih dica sau ceramide. Foloseşte un exfoliant eficient potrivit tipului tău de ten, precum cele cu acid salicilic (BHA) sau acid glicolic (AHA). Acestea îndepărtează celulele moarte de la suprafaţa pielii, cele care dau aspect tern tenului, iar cercetările arată că stimulează producerea de colagen. Un exfoliant AHA sau BHA bine formulat este alegerea perfectă pentru a redobândi o piele netedă, sănătoasă şi radiantă! La Paula’s Choice găseşti multe variante.
  • gândeşte-te să foloseşti retinoizi (o formă de vitamina A) pe bază de reţetă pentru producerea de celule sănătoase sau variantele noastre de retinol 1%: Clinical 1% Retinol și 1% Retinol Booster.
  • pentru petele maronii poţi să foloseşti un produs pentru albire, ce are hidroquinona, vitamina C sau cialeza ludica ca ingrediente active. În portofoliul de produse de la Paula’s Choice găseşti mai multe opţiuni de produse ce ameliorează petele.
  • seara, aplică produse hidratante, seruri sau produse tratamente bogate în antioxidanţi, ingrediente cell-communicating şi ingredierea care refac barieră naturală a pielii.

Este esenţial să foloseşti produse potrivite pentru tipul tău de ten: dacă ai ten uscat sau foarte uscat foloseşte loţiuni şi creme emoliente cu ingredientele de mai sus. Dacă ai ten gras, uşor uscat sau mixt cu porţiuni grase, foloseşte geluri uşoare, seruri sau formule lichide ce conțin ingredientele de mai sus.

Produse recomandate