15-25% reducere la niacinamide și cadou mini SPF la alegere + Transport gratuit la oricare 3 mini SPF Detalii ofertă
Intră în cont Coș 0

Niciun produs în coș

Categorii

Metoda corectă de curățare a tenului

/

Deși o rutină de îngrijire complexă poate părea intimidantă, curățarea tenului este de departe cel mai ușor pas. În momentul în care ai găsit un produs de curățare blând, solubil în apă, totul devine foarte simplu. Însă ai în vedere că doar pentru că un lucru pare simplu, nu înseamnă că nu există loc de eroare.

Înainte de a discuta despre cum să cureți tenul corect, iată 3 lucruri importante de ținut minte:

1. Fără săpun!

Indiferent de forma de prezentare, săpunul provoacă numeroase probleme, printre cele mai importante sunt uscăciunea excesivă și senzația de piele care strânge. Chiar dacă folosești un săpun hidratant, ingredientele care mențin săpunul în starea solidă nu se limpezesc ușor de pe piele. Aceste ingrediente lasă și o peliculă pe piele, care poate bloca porii, cauza puncte albe și poate împiedica celelalte produse de îngrijire să acționeze corespunzător.

2. Folosește un produs de curățare potrivit tenului tău!

Persoanele cu ten uscat ar trebui să se orienteze spre o textură cremoasă, de loțiune, precum Resist Optimal Results Hydrating Cleanser, un produs care se limpezește ușor; persoanele cu ten mixt spre gras sau cu tendințe acneice pot alege o textură de gel precum Clear Pore Normalising Cleanser sau o textură spumantă precum Skin Balancing Oil-Reducing Cleanser sau Resist Perfectly Balanced Foaming Cleanser, care lasă pielea împrospătată și curată. Dacă ai ten normal, alege un produs cu o textură bazată pe preferințele personale, de exemplu Calm Ultra Gentle Cleanser.

3. Produsul de curățare ales trebuie să aibă o formulă blândă și fără parfum!

În ceea ce privește produsul de curățare, cuvântul de ordine este „blând” și acest lucru începe cu produsele fără parfum. Există multe produse de curățare și demachiere blânde, solubile în apă, care curăță eficient și fără să lase pielea cu senzație de uscăciune, strângere sau cu aspect iritat. Parfumul, în special cel provenit din uleiuri esențiale, este o cauză majoră de iritație.

Un produs de curățare blând poate îndepărta și machiajul feței, machiajul ochilor, fără a mai fi nevoie de un produs separat, deși este posibil să îți dorești un astfel de produs mai ales dacă folosești machiaj rezistent la apă. Atâta timp cât produsele alese nu conțin parfum sau alți iritanți și sunt blânde cu pielea, poți folosi oricâte produse de curățare dorești.

Cum să îți cureți tenul?

Deși o rutină de îngrijire complexă poate părea intimidantă, curățarea tenului este de departe cel mai ușor pas. În momentul în care ai găsit un produs de curățare blând, solubil în apă, totul devine foarte simplu. Însă ai în vedere că doar pentru că un lucru pare simplu, nu înseamnă că nu există loc de eroare. Respectă întotdeauna următorii pași:

  • Spală-te pe mâini mai întâi. Asigură-te că mâinile sunt curate înainte de a atinge pielea tenului sau zona ochilor.
  • Folosește apă călduță pentru a umezi pielea feței. Apa prea fierbinte poate arde pielea, iar cea prea rece poate produce un șoc. Ambele extreme pot produce iritații, de la uscăciune până la capilare sparte. Apa călduță este ideală.
  • Aplică în palmă o cantitate de mărimea unei monede de 50 de bani din produsul de curățare și freacă mâinile între ele, pentru a omogeniza produsul în palme și pentru a obține spumă (dacă produsul spumează).
  • Aplică produsul de curățare pe ten și în zona ochilor folosind mișcări circulare, ferme, dar blânde. Repetă acest procedeu pentru 15-30 secunde, cu grijă în zona ochilor.
  • Clătește cu apă din abundență, până îndepărtezi total produsul.
  • Tapotează ușor (nu freca!) pielea cu un prosop curat și moale.
  • Aplică restul de produse din rutina de îngrijire (precum toner, exfoliant, serum antioxidant sau cremă hidratantă).

Notă! Poți folosi produsul de curățare cu o muselină, dacă dorești. Aceasta poate fi necesară pentru îndepărtarea machiajului rezistent la apă, însă ai grijă să nu agresezi pielea, mai ales în zona ochilor. Dacă optezi pentru folosirea unei museline, umezește-o înainte de utilizare.

Citește mai multe din articolul: Produsele Paula’s Choice pentru curatarea pielii