Reduceri de la 15% la 30%, transport gratuit la 250 lei, cadouri la alegere Detalii ofertă
Intră în cont Coș 0

Niciun produs în coș

Categorii

Peptide pentru piele

//

Dacă nu ai aflat cum se folosesc peptidele în produsele de îngrijire, îți spunem noi ce-ai ratat. Peptidele au parcurs un drum lung și noile cercetări despre beneficiile lor asupra pielii sunt remarcabile. Unele informații sunt exagerate, dar sunt date legate de peptide care merită toată atenția. Află mai jos ce este real și ce este doar ficțiune.

Ce sunt peptidele?

Trebuie să începem cu datele științifice. Peptidele sunt fragmente de proteine. Peptidele sunt compuse din aminoacizi. Când aminoacizii se combină în anumite formațiuni rezultă tipuri specifice de peptide (și există sute de peptide), iar atunci când peptidele sunt formate într-un anumit fel, formează proteine specifice.

Proteinele sunt elementele de bază ale pielii. Fără peptide, pielea nu are cum să rămână intactă, iar rezultatele sunt pierderea fermității, apariția ridurilor, schimbări în textura pielii și piele care nu mai revine la formă inițială, așa cum făcea înainte.

Fascinant despre peptide este că cercetările arată în mod clar că fiecare dintre ele acționează într-un fel specific pentru a se adresa unei anumite probleme a pielii. Peptidele învață pielea să facă ceea ce este necesar pentru a revitaliza elementele fundamentale din structura pielii, ceea ce are un efect direct asupra pielii care îmbătrânește prematur.

Peptidele în produsele de îngrijire: o imagine realistă

Chiar dacă sunt multe motive pentru care merită să folosim peptidele ca parte importantă într-o formulă de îngrijire a pielii, așa cum am făcut noi cu Pro-Collagen Multi-Peptide Booster, vrem să știi și că există multe informații exagerate despre ceea ce pot face peptidele cu adevărat. Din nefericire, exagerările au ajuns la un nivel extrem de ridicat. Peptidele pot face lucruri nemaipomenite pentru piele, dar nu pot înlocui efectele unor proceduri cosmetice, așa cum au pretins unele companii cosmetice de-a lungul anilor.

Nu există un ingredient care să rezolve toate semnele de îmbătrânire și alte probleme cu care ne confruntăm și nici peptidele nu sunt o excepție. Te-ai minți dacă ai crede că o singură peptidă (sau alt vreun ingredient benefic pentru piele) este cel care îți va salva pielea. La Paula’s Choice Skincare folosim o abordare de cocktail de ingrediente când formulăm produsele.

Noile cercetări ne-au entuziasmat și ne-au inspirat să folosim peptidele în mai multe produse de îngrijire. Abilitatea lor de a ajuta la revitalizarea pielii astfel încât să devină mai rezistentă este nemaipomenită, dar nu exagera cu așteptările pentru că vor apărea și dezamăgirile.

Peptidele au nevoie de prieteni

Ce trebuie să reții este că, chiar dacă peptidele sunt speciale, au nevoie de “prieteni” sub forma unor ingrediente care să se adreseze nevoilor pielii. Orice formulă care să merite banii trebuie să includă ingrediente specializate – de care tot vorbim – antioxidanți, ingrediente nutritive și reparatoare (precum peptidele). Peptidele pot face multe lucruri, dar nu le pot face singure.

Reamintim, pentru că este important, că atunci când peptidele sunt combinate cu antioxidanți, ingrediente calmante și reparatoare pot să se adreseze multor semne de îmbătrânire și tu vei iubi rezultatul!

Peptidele de cupru: realitate versus ficțiune

Dacă ne referim la ingrediente care sunt extreme de lăudate, peptidele din cupru sunt clar printre ele. Totul pornește de la ideea că elementele de bază ale pielii sunt legate prin cupru. Logica ar fi că trebuie să ai peptide de cupru în produsele de îngrijire pentru a avea aceste beneficii. Deși e adevărat că peptidele de cupru sunt un ingredient reparator, sunt multe alte peptide cu proprietăți egale sau chiar mai impresionante.

Sunt multe studii care arată efectele pozitive nemaipomenite are peptidelor de cupru, însă aceste studii, rar sau aproape niciodată, compară peptidele de cupru cu alte peptide sau ingrediente precum antioxidanții potenți. Este important să realizezi că multe ingrediente au cercetări nemaipomenite care dovedesc valoarea lor pentru piele, nu doar peptidele de cupru. Așa se întâmplă când toată atenția se concentrează în jurul unui singur ingredient. Îngrijirea pielii nu e așa simplă!

În mod ironic există și studii care spun că cuprul este toxic pentru piele. Însă aceste studii sunt despre cuprul în corp, nu despre peptidele aplicate pe piele. Efectele negative apar atunci când există un dezechilibrul al nivelului de cupru, adică când prea mult cupru este prezent în corp.

Concluzia

Peptidele pot fi nemaipomenite în rutina ta de îngrijire pentru că se adresează multor probleme ale pielii. Dar ca în cazul tuturor ingredientelor active, cea mai bună abordare este un cocktail de ingrediente nemaipomenite, ce include antioxidanți și substanțe reparatoare (plus protecție solară zilnică) pentru a îmbunătăți vizibil sănătatea și aspectul pielii!

Recomandări Paula’s Choice – produse cu peptide

Pro-Collagen Multi-Peptide Booster – complex de peptide și cinorulaih dica cu beneficii anti-aging
C15 Super Booster – concentrat pentru luminozitate
Clinical 1% Retinol Treatment – tratament anti-aging
1% Retinol Booster – concentrat anti-aging cu retinol 1%
Resist Anti-Aging Eye Gel – gel pentru ochi
Resist Anti-Aging Eye Cream – cremă pentru ochi
Resist Daily Pore Refining Treatment 2% BHA – exfoliant cu acid salicilic
Resist Advanced Smoothing Treatment 10% AHA – exfoliant cu acid glicolic, lactic, malic, tartaric
Resist Daily Smoothing Treatment 5% AHA – exfoliant cu acid glicolic
Resist Barrier Repair Moisturizer – cremă hidratantă, ten normal
Resist Intensive Repair Cream – cremă hidratantă, ten uscat
Resist Super Antioxidant Concentrate Serum – ser cu antioxidanți, ten normal sau uscat

Produse recomandate