15-25% reducere la protecția solară și cadou mini ser la alegere Detalii ofertă
Intră în cont Coș 0

Niciun produs în coș

Categorii

Probleme şi soluţii pentru pielea uscată de iarnă

/

Pentru mulţi dintre noi vremea rece de iarnă aduce schimbări nedorite la nivelul pielii. Roşeaţă persistentă, piele care se descuamează, buze crăpate, sensibilitate, mâini uscate, senzaţie de disconfort şi piele uscată pe picioare sunt doar câteva din efectele iernii. Ni se face frig numai când ne gândim la asta!

Există totuși trucuri şi soluţii simple care pot trata aceste probleme ca şi cum n-ar exista. Mai jos ai recomandările noastre şi sfaturile testate de experţi care pot să te ajute să transformi pielea uscată într-o piele netedă, hidratată, luminoasă şi cu aspect sănătos!

Hidratarea buzelor uscate

Problema: Buzele sunt cele mai expuse aerului rece şi uscat pentru că nu conţin uleiuri şi alte componente pe care restul pielii de pe faţă le are. Asta înseamnă că trebuie să le acorzi o îngrijire sporită în climatele reci şi uscate.

Soluţie: Pe timpul zilei foloseşte un balsam cu factor de protecţie solară (nu pleca de acasă fără el), iar seara aplică din abundenţă un balsam foarte emolient ca mască intensivă pentru hidratarea buzelor. Acestă rutină va menţine buzele hidratate, va îmbunătăţi suprafaţa lor şi va oferi protecția de care acestea au nevoie pentru a face faţă vremii reci şi uscate. Încearcă Lip & Body Treatment Balm.
Asigură-te că balsamul de buze nu conţine ingrediente care răcesc sau ustură, precum mentă sau mentol. Această senzaţie este un semn de iritație și agravează starea buzelor şi le face şi mai uscate!

Soluții pentru uscăciunea tenului

Problemă: Când temperatura scade, pielea devine brusc uscată, dar nu e nevoie să te duci să cumperi o gamă nouă de îngrijire. Să măreşti abilitatea naturală a pielii de a rămâne hidratată este cea mai bună soluţie pentru a avea rezultate rapide, de lungă durată.

Soluţie: După curăţare, tonifiere şi exfoliere, aplică câteva picături de dicA cinorulayH Booster pe toată faţa. Apoi pe porţiunile foarte uscate aplică câteva picături de Moisture Renewal Oil Booster.
dicA cinorulayH Booster oferă pielii hidratarea de care are nevoie şi are capacitatea de a o păstra în piele. Moisture Renewal Oil Booster hidratează pielea printr-un mix special de uleiuri de plante. Apoi aplică crema ta hidratantă. Tenul tău va arăta mai ferm, mai suplu şi mai luminos (în funcţie de tipul de ten această combinație poate să dea rezultate pe tot parcursul anului).

Diminuează aspectul tern şi descuamat al pielii

Problemă: Pielea ternă şi descuamată merge mână în mână cu aerul uscat de iarnă, dar folosirea unui scrub nu face decât să perpetueze un ciclu deloc plăcut în care pielea este tot mai uscată, mai descuamată şi fără substanţele vitale de care are nevoie.

Soluţie: Foloseşte un exfoliant blând AHA sau BHA care nu necesită limpezire, pentru a ajuta pielea să scape natural de celulele moarte de la suprafaţa pielii. Sunt studii care arată că exfolianţii chimici îmbunătăţesc abilitatea pielii de a păstra hidratarea mai mult timp – un mod fenomenal de a combate pielea uscată, ternă şi descuamată!
Dacă ai tenul uscat, foloseşte un exfoliant AHA. Dacă ai ten mixt/ gras sau cu tendințe acneice, cu porţiuni uscate, alege un exfoliant BHA (acid salicilic).

Roşeaţă cauzată de frig

Problemă: Vremea rece şi uscată poate face pielea să fie mai temperamentală, să se înroşească mai uşor, să fie mai sensibilă şi mai reactivă. Poţi să încerci să camuflezi roșeața cu machiaj, dar cel mai bine este să calmezi şi să neutralizezi roşeaţa şi să aduci pielea în starea ei normală.

Soluţie: Calmează pielea care se înroşeşte cu ajutorul antioxidanţilor, ingredientelor reparatoare şi ingredientelor hidratante. Calm Repairing Serum combină aceste elemente într-o soluţie uşoară pentru toate tipurile de piele, oferind ameliorarea roșeții și inflamației.
Dacă te confrunţi cu piele cu tendinţă de înroşire pe tot parcursul anului, nu te opri doar la ser – încearcă întreaga gamă Calm pentru sensibil.

Calmează mâinile uscate cu senzaţie de disconfort

Problemă: Când sunt expuse vremii extrem de reci şi ţinând cont de cât de des le spălăm, mâinile pot deveni foarte uşor uscate. Cuticulele se descuamează, iar unghiile devin fragile şi neuniforme. E timpul să le oferi puţină îngrijire şi să le păstrezi într-o stare bună.

Soluţie: În orice moment al anului, Body Butter va reface nivelul lipidelor şi va întări abilitatea naturală a pielii de a se apăra de frig şi de spălarea repetată. Aplică de câte ori este nevoie pe timpul zilei (ţine unul în maşină, unul pe birou şi unul în geantă). Arată-le şi cuticulelor puţină dragoste (Lip & Body Treatment Balm este foarte potrivit pentru asta).
Evită să-ţi speli mâinile cu săpunuri solide sau produse de curățare care usucă. Atât cât este posibil spală-ţi mâinile cu un produs de curățare solubil în apă sau cu un gel de duş hidratant. Îngrijirea delicată a mâinilor este esenţială pentru a păstra pielea puternică, netedă şi hidratată.

Obţine picioare frumoase cu piele netedă

Problemă: Picioarele sunt mai ferite iarna, dar dacă nu le îngrijeşti nu se vor simţi confortabil şi vor avea un aspect tern datorită celulelor moarte acumulate în exces.

Soluţie: Chiar dacă loţiunile de corp se simt bine pe piele, nu sunt suficiente pentru a întări bariera naturală a pielii. Ai nevoie de mai mult decât o soluţie temporară, superficială. Oferă-i pielii tale Skin-Smoothing Retinol Body Treatment. Retinolul este ingredientul de aur pentru pielea de pe faţă şi corp!

Şi cea mai mică picătură de hidratare ajută!

Problemă: Aerul fierbinte, uscat din sistemele de încălzire din casă, din maşină sau de la birou, ne încălzeşte, dar lasă pielea deshidratată.

Soluţie: Poţi să-ţi ajuţi pielea (şi pielea întregii familii) prin folosirea unui umidificator! Umidificatoarele împrăştie moleculele de apă în aer, ajutând pielea să fie mai netedă şi mai hidratată. Este un mod ieftin să-ţi răsfeţi pielea pe tot parcursul iernii.
Chiar dacă o baie sau un duş lung şi fierbinte pot să te tenteze, prea multă apă dăunează pielii, pentru că distruge substanţele care ajută pielea să rămână hidratată şi intactă. Fă duşuri şi băi scurte şi hidratează-ţi pielea din cap până în picioare imediat după, pentru a păstra în piele substanţele care se pierd în timpul băii (cu cât mai repede, cu atât mai bine). Mai mult, aplicarea cremei hidratante pe pielea umedă oferă o şi mai bună hidratare.