15-25% reducere la protecția solară și cadou mini ser la alegere Detalii ofertă
Intră în cont Coș 0

Niciun produs în coș

Categorii

Ridurile din jurul ochilor – laba gâștei

/

Laba gâştei sau acele riduri care pornesc din colţul extern al ochiului şi se răsfiră, şi-a căpătat numele datorită asemănării, aşa cum ai bănuit, cu laba unei gâste!

În mod ironic, în ciuda faptului că ridurile de tip laba gâştei au un model clar, forma ridurilor poate fi diferită de la persoană la persoană. Spre deosebire de liniile fine, care au tendinţa să se “umple” şi să răspundă favorabil la cremele hidratante, laba gâştei este mai adâncă şi mai vizibilă. Frustrant, ridurile laba gâştei sunt vizibile şi când nu zâmbeşti sau nu ai vreo expresie facială. Deci e mult mai dificil să netezeşti astfel de riduri, însă nu e imposibil.

Cum să minimizezi aspectul de laba gâştei

Cel mai important lucru pe care îl poţi face în fiecare zi ca să nu se agraveze aspectul de laba gâştei este să foloseşti un produs cu protecţie solară, care să te protejeze de toate razele spectrului solar, în jurul ochilor (dar şi pe restul feţei). Asta pentru că aspectul de labă de gâscă este cauzat de radiaţiile solare, un proces care distruge colagenul şi elastina pielii.

Când trebuie să alegi un produs cu protecţie solară pentru zona ochilor, caută produse SPF cu filtre minerale, care au ca ingrediente active titanium dioxide şi/sau zinc oxide. Este puţin probabil să sensibilizeze zona ochilor. Alături de folosirea zilnică a unui produs cu protecţie solară, este esenţial să ai o rutină de îngrijire blândă, cu produse pline de antioxidanţi, ingrediente reparatoare și cell-communicating. Acestea sunt tipurile de ingrediente care aplicate în mod constant, ajută la diminuarea aspectului de laba gâştei. Bineînţeles, ingredientele benefice reduc şi alte semne ale îmbătrânirii, precum petele maro, aspectul neuniform sau pierderea fermităţii.

Ce poţi să mai faci? Aplicarea unui exfoliant AHA (alpha hydroxy acid) sau BHA (beta hydroxy acid) pe zona de sub ochi va ajuta la îmbunătăţirea texturii pielii, va stimula producerea de colagen şi posibil va îmbunătăţi aspectului zonei pigmentate de sub ochi – nu e rău pentru un singur produs! Află mai multe despre cum acționează exfolianţii AHA şi BHA, din acest articol.

În cele din urmă va trebui să adaugi un produs special creat pentru ridurile din jurul ochilor. Două astfel de exemple de la Paula’s Choice sunt Clinical Ceramide Enriched Firming Eye Cream și Resist Anti-Aging Eye Cream. Însă indiferent de brandul pe care îl alegi, trebuie să ai grijă ca produsele să nu conţină parfum şi să aibă cantitatea necesară de ingrediente benefice.

Botox pentru laba gâştei

Laba gâştei poate fi greu de tratat, chiar şi cu cele mai bune produse de îngrijire, pielea poate să nu răspundă atât de repede pe cât ţi-ai dori. În ciuda multiplelor beneficii pe care o îngrijire adecvată (inclusiv protecţia solară) le poate avea, produsele aplicate local au limitările lor. Şi aici apar intervenţiile non-invazive (nonchirurgicale) – acestea lucrează pentru a obţine cele mai bune rezultate (fără să ajungi la bisturiu). Dintre procedurile folosite de dermatologii pentru laba gâştei, cea mai comună şi mai eficientă este botoxul. Când este injectat corect în jurul ochilor – şi pentru asta vrei să apelezi la un specialist cu experienţă – Botoxul netezeşte laba gâştei, făcând ridurile aproape invizibile. Rezultatele Botoxului pot dura între 3 şi 6 luni, iar costul, deşi nu este unul mic, merită pentru cei mai mulţi, ţinând cont de rezultatele uimitoare.

Mulţi oameni vor observa că o rutină de îngrijire excelentă (din nou, trebuie neapărat să includă protecţie solară zilnică) împreună cu tratamentele non-invazive precum Botoxul, reprezintă combinaţia câştigătoare. Cu acest “duo dinamic” zona din jurul ochilor va arăta mult mai tânără, mult mai repede. Şi acele riduri laba gâştei? Să rămână la gâşte! Deci ai toate informaţiile – poţi să începi chiar acum să iei măsuri pentru a îmbunătăţi (în limita posibilului) aspectul ridurilor laba gâştei şi, în acelaşi timp, să reduci formarea altor riduri.

Produse recomandate

 • Golește

  Omega+ Complex Eye Cream

  Ten normal / Ten uscat
  Piele ternă / Sensibilitate / Deshidratare
  • Cremă anti-aging pentru zona ochilor
  • Reduce liniile fine
  • Revitalizează pielea obosită
  - +
 • Golește

  Resist Anti Aging Eye Cream

  Toate tipurile de ten / Piele uscată
  Anti-Aging / Sensibilitate
  • Cremă hidratantă pentru zona ochilor
  • Reduce semnele de îmbătrânire
  • Îmbunătățește fermitatea
  - +
 • Golește

  Resist Anti Aging Eye Gel

  Toate tipurile de ten
  Anti-Aging / Sensibilitate
  • Gel hidratant pentru zona ochilor
  • Reduce cearcănele cauzate de oboseală
  • Ameliorează ridurile și liniile fine
  - +
 • Golește

  Clinical Ceramide Enriched Firming Eye Cream

  Toate tipurile de ten
  Piele ternă / Anti-Aging / Riduri
  • Cremă anti-aging pentru zona ochilor
  • Reduce liniile fine și ridurile
  • Îmbunătățește fermitatea pielii
  - +