După câteva luni de când folosește produsele Paula’s Choice pentru îngrijirea tenului, Violeta ne-a dezvăluit experiența ei cu tratamentele împotriva erupțiilor, felul în care și-a construit rutina zilnică și cele mai importante aspecte care au ajutat-o.
Aveam tendința să caut produsul minune care să îmi șteargă erupțiile de pe ten, am căutat și încercat produse fără niciun rezultat. Nu înțelegeam ce fac greșit și aveam pretenția ca cineva să îmi pună în brațe soluția fără ca eu să mă implic prea mult în a înțelege cu adevărat ce se întâmplă cu pielea mea.
Îmi doream să găsesc un singur produs și foloseam periodic alt tratament împotriva tendințelor acneice ale pielii mele, fără să mă informez despre folosirea corectă a acestuia. În loc de îmbunătățiri ale aspectului tenului vedeam pe zi ce trece cum situația se înrăutățea deși foloseam produsul “minune” pe care eu credeam că l-am descoperit prin diverse recomandări date de medici dermatologi, farmaciste sau prieteni.
Am folosit produse a căror liste de ingrediente nu am verificat-o niciodată sau al căror prospect l-am aruncat imediat fără să îl citesc. Teoretic mă interesa ca tenul meu să fie frumos și să aibă aspect sănătos, dar practic nu mă interesa ce aplic pe el atâta timp cât ce aplicam erau recomandări despre care se spunea că vindecă pustulele.
Consider că cel mai important lucru pe care l-am învățat odată cu descoperirea Paula’s Choice a fost că nu există un ingredient magic (tratamentul miraculos, valabil pentru toată lumea) pentru rezolvarea unei afecțiuni a tenului și că este foarte important să te informezi asupra fiecărui produs înainte de a-l cumpăra și a-l aplica pe piele, indiferent că îți este recomandat de un medic dermatolog, de o farmacistă sau de un prieten.
Tenul meu este mixt, cu exces de sebum pe zona T – frunte, nas, bărbie. Pielea mea are tendințe de deshidratare, din cauza tratamentelor nepotrivite folosite în trecut.
Dimineața
Pasul 1. Curățare cu Perfect Cleansing Oil – Deși este un produs mai puțin recomandat pentru tipul meu de ten, îl prefer în locul produselor gel sau spumă pentru că pielea mea se simte hidratată și catifelată după curățare, deloc uscată.
Pasul 2. Aplic Resist Advanced Replenishing Toner + 2 picături de C15 Super Booster – Tonerul mă ajută la menținerea intactă a barierei naturale și reducerea deshidratării, iar booster-ul cu vitamina C estompează petele post acneice și uniformizează culoarea pielii. Prefer tonerul pentru ten uscat, oferă hidratare lejeră și reparare.
Pasul 3. Aplic protecția solară – Skin Balancing Ultra Sheer Daily Defense SPF 30 sau Resist Super Light Daily Wrinkle Defense SPF 30 – îmi plac ambele variante. Resist SPF 30 este o cremă colorată (BB Cream) care uniformizează culoarea tenulului, puțin prea matifiantă pentru mine în anotimpul rece. Aplic și un strat subțire din Resist Anti Aging Clear Skin Hydrator pentru extra hidratare, în zilele când folosesc protecția solară colorată. În zilele în care folosesc Skin Balancing SPF 30 nu mai aplic crema hidratantă înainte de protecția solară.
Seara
Pasul 1. Curățare cu Skin Balancing Oil Reducing Cleanser – este ideal pentru curățarea tenului seara, având o textură cremoasă care nu afectează foarte mult nivelul de hidratare al pielii. Pentru seară prefer acest produs care curăță în profunzime și îndepărtează machiajul (mai puțin cel rezistent la apă).
Pasul 2. Aplic același toner Resist Advanced Replenishing Toner.
Pasul 3. Aplic unul din produsele tratament de mai jos:
a. Clear Daily Skin Clearing Treatment dicA cialezA, de două ori pe săptămână – este produsul meu preferat, are efect imediat de calmare a roșeții și mă ajută la estomparea petelor post acnee cât și pentru uniformizarea culorii și luminozitate.
b. Resist Daily Pore Refining Treatment 2% BHA , de două ori pe săptămână – exfoliantul cu 2% acid salicilic este elementul cheie în rutina mea de ingrijire deoarece îndepărtează celulelor moarte acumulate în exces pe suprafața tenului și ajută la reglarea excesului de sebum. Deoarece are aceste efecte, celelalte produse pe care le folosesc se absorb mai bine, pielea fiind pregătită să beneficieze de toate proprietățile celorlalte ingrediente. Aplicarea exfoliantului de două ori pe săptămână este suficientă în cazul meu.
c. Clinical 1% Retinol Treatment, de două ori pe săptămână – retinolul mă ajută la ameliorarea liniilor fine și îmi place foarte mult deoarece dă un aspect revitalizat (fresh) tenului. De asemenea este eficient în calmarea pustulelor inflamate și ameliorarea petelor. La început am folosit acest produs o dată pe săptămână.
d. Radiance Renewal Mask, o dată pe săptămână – masca cu arbutin mă ajută foarte mult pentru uniformizarea culorii pielii dar și pentru hidratare. În serile în care o folosesc nu aplic crema hidratantă. Dimineața pielea mea este atât de catifelată!
Pasul 4. Aplic crema hidratantă Resist Anti Aging Clear Skin Hydrator – oferă hidratarea necesară fără să încarce tenul și mă ajuta foarte mult chiar și în perioadele în care pielea mea devine deshidratată.
Tratamentele trebuie alese cu o bună înțelegere a tenului și a nevoilor acestuia cât și cu atenție la ingredientele active și efectele promise. În funcție de reacția pielii poți alege să aplici mai des sau mai rar ingredientele active sau să combini diferite ingrediente active pentru rezultate mai bune.
Pielea reacționează diferit la ingredientele active, de la persoană la persoană, iar rutina este întotdeauna personală și nu se limitează la îngrijirea pielii.
Citește întotdeauna indicațiile de aplicare ale produselor alese (sau prospectul tratamentului farmaceutic) înainte de a le cumpăra.
Ține un jurnal și notează toate schimbările observate pe pielea ta, bune sau rele. În acest fel poți identifica anumiți factori care agravează apariția erupțiilor și ingredientele active cele mai potrivite pielii tale.
Încearcă să identifici cauza problemelor pielii tale, e primul pas spre vindecarea pielii.