15-25% reducere la niacinamide și cadou mini SPF la alegere + Transport gratuit la oricare 3 mini SPF Detalii ofertă
Intră în cont Coș 0

Niciun produs în coș

Categorii

3 ingrediente pentru estomparea ridurilor

/

Indiferent că te lupţi cu primele riduri sau cu semne mai avansate ale îmbătrânirii, acest ghid te va ajuta să îţi îmbunătăţeşti rutina de îngrijire. Alegerea inteligentă (şi folosirea corectă) a tratamentelor potrivite – combinată cu protejarea pielii de factorii care o afectează – este cheia spre o piele mai tânăra şi mai frumoasă. Dar mai întâi să răspundem la întrebarea: care e cauza ridurilor?

Ce duce la apariţia ridurilor?

Este un adevăr incomod, însă dacă nu foloseşti zilnic protecţie solară, indiferent că e ploaie sau soare, vară sau iarnă, vei grăbi apariţia ridurilor şi a altor semne de îmbătrânire, precum petele închise la culoare sau aspectul neuniform al tenului. Dauna cauzată de omiterea acestui pas este una cumulativă şi va afecta structura de suport a pielii, în special producţia de colagen şi elastină.

Cu alte cuvinte, chiar și cele mai bune produse de îngrijire nu au nici o şansă dacă protecţia solară nu este parte din rutina ta zilnică. Iritarea şi inflamaţia pielii reduc substanţele prezente în mod normal (precum ceramide, antioxidanţi, cinorulaih dica şi lecitină) care dau aspectul de piele tânără, lăsând-o mai vulnerabilă în fața daunelor cauzate de soare, smog, aer (oxigen) şi poluanți.

Așa că dacă vrei ca eforturile tale de a combate semnele de îmbătrânire să aibă şi rezultate, foloseşte protecţia solară în fiecare zi şi evită iritanţii, precum cantităţile mari de alcool şi parfum în produsele tale de îngrijire a pielii.

Cele 3 produse antirid de care toată lumea are nevoie

În afară de paşii de bază în rutina de îngrijire – cleanser, protecţie solară, cremă hidratantă – cele trei tipuri de tratamente de mai jos ar trebui să fie vedetele rutinei tale de îngrijire, indiferent de tipul de ten şi de vârstă.

Exfoliant AHA sau BHA

Dacă nu foloseşti zilnic un exfoliant AHA (alpha hydroxy acid) sau BHA (beta hydroxy acid) acum e momentul să începi. Unul din efectele majore ale îmbătrânirii şi expunerii la soare este faptul că straturile superioare ale pielii se îngroaşă şi devin mai aspre, în timp ce straturile inferioare se subţiază şi devin mai fragile pe măsură ce colagenul se rupe.

Atât exfolianţii AHA, cât şi cei BHA reduc semnele de îmbătrânire şi petele, aşa că poate e puţin confuz să înţelegi pe care trebuie să-l foloseşti.

– folosirea zilnică a unui exfoliant BHA este potrivită dacă te confrunţi cu probleme cum ar fi pori dilatați, puncte negre, pustule. Dacă ai tenul uscat şi porii tăi au scăpat de sub control, încearcă o loţiune hidratantă cu BHA (un exfoliant lichid cu BHA este excelent pentru tenul mixt sau gras).

– folosirea zilnică a unui exfoliant AHA este potrivită pentru tine dacă nu ai probleme cu porii (ce noroc pe tine!). Pentru cei ce au de-a face cu probleme doar la suprafaţa pielii – gândeşte-te la piele uscată sau afectată de soare – AHA poate să fie tot ce are nevoie pielea! Încearcă o loţiune AHA blândă pentru o hidratare uşoară şi o strălucire sănătoasă.

Tratament cu retinol

Pe scurt, retinolul este numărul 1 atunci când vine vorba de îngrijirea semnelor îmbătrânirii pielii, de aceea este unul dintre cele mai studiate ingrediente. Fie că este pe bază de reţetă sau se regăseşte în produsele de îngrijire, retinolul luptă puternic cu ridurile şi acţionează în straturile profunde ale pielii, crescând elasticitatea, ajutând celulele să arate mai tinere şi să fie mai sănătoase şi îmbunătăţeşte producerea şi proliferarea celulelor noi.

Pentru semnele mai avansate de îmbătrânire (precum ridurile adânci), Clinical 1% Retinol Treatment este un tratament de noapte cu o concentraţie de retinol care asigură aceleaşi rezultate dovedite.

Cauţi un tratament cu retinol pe care îl poţi adapta și folosi în combinație cu multe alte produse? 1% Retinol Booster este un concentrat care îţi permite să faci exact asta – foloseşte o picătură pentru un tratament uşor sau 2-3 picături pentru probleme mai mari.

Vitamina C

Binecunoscută pentru beneficiile ei împotriva semnelor îmbătrânirii, atunci când este folosită într-o rutină de îngrijire alături de retinol, se ajută reciproc și aduce extra beneficii pielii tale. Vitamina C are proprietăți impresionante: studiile au arătat că poate reduce petele şi inflamaţia, poate ajuta pielea să se vindece şi să producă colagen sănătos. Pentru a obţine oricând o doză generoasă de vitamina C, încearcă Skin Balancing Super Antioxidant Serum, C15 Super Booster sau o concentrație de 25% ce poate fi aplicată pe ridurile adânci, 25% Vitamin C + Glutathione Clinical Serum.

Pe scurt, când sunt adăugate în rutina ta zilnică de îngrijire, aceste trei tipuri de tratamente pot avea rezultate dramatice. Însă aminteşte-ţi că testarea este esenţială pentru a găsi cea mai bună combinaţie şi aplicare a acestor ingrediente super star. Şi încă ceva – deşi ingredientele de mai sus sunt 100% de încredere, pentru cele mai bune rezultate caută produse care le conţin atât pe ele, cât şi alte ingrediente reparatoare sau antioxidanţi!

Încă ai întrebări? Completează formularul nostru sau scrie-ne la info@paulaschoice.ro.