15% reducere la produse cu retinol, 20% reducere la cremă de zi + cremă de noapte și cadouri Detalii ofertă
Intră în cont Coș 0

Niciun produs în coș

Categorii

Îngrijirea pielii cu tendințe acneice

//

Acneea este o afecțiune comună și cea mai frecventă patologie a pielii în rândul adolescenților. 85% dintre adulții tineri cu vârsta cuprinsă între 12 și 25 de ani suferă de acnee – cu toate acestea, adulții pot fi, de asemenea, afectați de acnee mai târziu în viață.

femeie cu tendințe acneice, erupții pe piele

În acest articol răspundem la câteva dintre principalele întrebări despre acnee, explicând ce o cauzează și ce ingrediente pot fi de ajutor.

Ce este acneea?

În cele mai multe cazuri, acneea este cauzată de un exces de producție de sebum care se acumulează în pori. Când porul nu poate elimina tot sebumul produs, acesta începe să se blocheze. Când această blocare este completată de celule moarte acumulate în exces, rezultatul este o substanță vâscoască cu consistență crescută, precum ceara, care permite elementelor ce declanșează acneea să prospere, ducând în cele din urmă la erupții.

Bacteriile, în special Cutibacterium acnes, care au rămas blocate în pori se vor hrăni cu sebumul și celulele moarte ale pielii, provocând inflamație care duce la umflare, roșeață și disconfort.

Genetica, dezechilibrul hormonal (pubertate, sarcină, menopauză), foliculii de păr blocați, proliferarea excesivă a bacteriilor, stresul – toate acestea pot fi factori care favorizează apariția erupțiilor pe pielea predispusă la acnee. Acneea poate apărea sub diferite forme: comedoane, papule, pustule, noduli, chisturi.

Când să mergi la dermatolog pentru acnee?

În cazuri severe cu erupțiile persistente, de exemplu atunci când apar chisturi dureroase, se recomandă ca acneea să fie diagnosticată medical și tratată, deoarece este posibil ca doar produsele cosmetice să nu fie suficiente pentru a atenua simptomele și pentru a aborda cauza acneei. Medicamentele prescrise și tratamentele topice în combinație cu o rutină blândă de îngrijire a pielii pot duce la obținerea rezultatelor dorite.

Ce ingrediente ar trebui să ai în vedere?

Există anumite ingrediente care pot ajuta la îmbunătățirea vizibilă a aspectului și, în unele cazuri, la rezolvarea cauzelor care stau la baza acneei. Având în vedere faptul că pielea este cel mai mare organ al corpului, nu este de mirare că nevoile sale sunt multiple și complexe. Astfel, un singur ingredient – oricât de bun ar fi el – nu poate satisface singur toate aceste nevoi. Un cocktail de ingrediente adecvate poate ajuta la ameliorarea simptomelor pielii predispuse la acnee.

Acid salicilic: Deblochează porii, îndepartează celulele moarte ale pielii, calmează și reduce roșeața.

Acid azelaic: Calmează roșeața, ajută la îmbunătățirea texturii pielii și estompează petele cauzate de erupții.

Peroxid de benzoil: Ingredient antibacterian care luptă împotriva bacteriilor fără a afecta microbiomul pielii. Notă: Disponibil numai ca medicament fără prescripție medicală în țările UE, de exemplu in farmacii.

Retinoizi: Un grup de ingrediente pentru îngrijirea pielii, cunoscut pentru efectul de micșorare a porilor și anti-îmbătrânire. Pot fi găsite în produse cosmetice și medicamente anti-acnee care necesită prescripție medicală.

Ce obiceiuri pot agrava starea pielii predispusă la acnee?

Anumite aspecte sau obiceiuri ar trebui evitate pentru a reduce factorii declanșatori ai acneei.

Alegerea de a nu folosi cremă cu protecție solară: razele UV slăbesc apărarea pielii și stimulează producția de melanină în piele. Combinat cu răspunsul natural al pielii în urma inflamației, care are ca rezultat și depozitarea anormală de melanină, acest lucru poate duce la hiperpigmentare post-inflamatorie persistentă.

Lezarea pielii și extragerea erupțiilor acasă: extragerea unei pustule cu prea multă presiune, plus blocarea bacteriilor în piele pot agrava acneea și, în cel mai bun caz, pot provoca eritem post-inflamator. În cel mai rău caz, acest lucru poate duce la cicatrici permanente.

Produse dure, degresante: Witch hazel, alcoolul, scruburile, periile dure pentru față, produse ce nu sunt destinate îngrijirii pielii, cum ar fi pasta de dinți, pot irita și deteriora pielea.

Rutine inconstante și foarte complicate: Asigură-te întotdeauna că rutina de îngrijire a pielii este cât mai simplă posibil. Ține minte că trebuie să rămâi consecvent și să ai răbdare.

Dormitul cu machiaj pe ten: Lipsa curățării pielii seara poate duce la înfundarea porilor, iritații și poate agrava acneea.

Cum să construiești o rutină de îngrijire a pielii pentru pielea predispusă la acnee?

Dimineața

Pasul 1: Curățarea tenului
Alege un produs de curățare delicat pentru față pentru a reduce producția de sebum fără a usca pielea.

Pasul 2: Tratament
Aplică un tratament cu cialeza dica pentru a calma pielea, a reduce roșeața și a minimiza petele cauzate de erupții.

Pasul 3: Cremă de zi cu SPF
În timpul zilei, aplică o cremă lejeră cu protecție solară pentru a preveni daunele cauzate de soare și pentru a hidrata pielea.

Seara

Pasul 1: Curățarea tenului
Ia în considerare metoda de curățare double-cleansing pentru a îndepărta excesul de sebum, impuritățile și machiajul.

Pasul 2: Exfoliere
Aplică un exfoliant eficient cu acid salicilic (BHA) pentru a îndepărta ușor celulele moarte ale pielii și pentru a stimula regenerarea celulelor la suprafață și în pori. De asemenea, ajută la reducerea roșeții și a inflamației.

Pasul 3: Tratament cu retinoid
Alege un retinoid potrivit pielii tale pentru a reduce erupțiile și petele cauzate de erupții. Aplică alternativ cu exfoliantul de la pasul 2.

Pasul 4: Cremă de seară
Seara aplică o cremă hidratantă cu textură lejeră, care întărește bariera pielii.

Produse recomandate