15-25% reducere la produse pentru ten sensibil + mini ser cadou Detalii ofertă
Intră în cont Coș 0

Niciun produs în coș

Categorii

Sfaturi pentru îngrijirea pielii la menopauză

/

Pe măsură ce menopauza introduce un nou capitol în viața femeilor, ea produce o mulțime de transformări în corp. Știai că această perioadă are un impact dramatic asupra pielii? Modificările complexe pe care le declanșează menopauza în piele te pot afecta semnificativ.

piele femeie menopauza

Menopauza poate provoca probleme pielii?

Iată câteva posibile modificări ale pielii care pot apărea în timpul menopauzei:

  • Piele care se simte mai puțin suplă
  • Textură și culoare neuniformă
  • Piele ternă sau pete
  • Piele care a devenit mai sensibilă
  • Creșterea incidenței erupțiilor
  • Piele care se simte mai uscată sau deshidratată
  • Piele cu elasticitate scăzută

Din fericire, știința a evoluat și acum oferă informații reale despre cum poți ameliora aceste provocări comune ale pielii. Fie că ești în căutarea unor măsuri preventive sau modalități de a aborda problemele cutanate cauzate de menopauză pe care le întâmpini acum, iată ceea ce trebuie să știi și ce poți face pentru pielea ta.

Pielea la menopauză

Multe dintre schimbările prin care pielea trece în timpul menopauzei pot fi atribuite pierderii de estrogen. Scăderea sa rapidă afectează elasticitatea, textura, densitatea, hidratarea și suplețea pielii, toate acestea conducând în cele din urmă la o piele cu textură neuniformă, care își pierde elasticitatea și fermitatea.

Colagenul poate scădea cu până la 30% în primii câțiva ani de menopauză, determinând pielea să devină mai subțire, mai puțin elastică, mai predispusă la sensibilitate și la daune cauzate de mediu.

Îngrijirea pielii la menopauză

Când vine vorba de problemele cutanate la menopauză, cheia este să acorzi atenție nevoilor specifice pielii. Amintește-ți că produsul cu protecție solară și folosirea produselor de îngrijire a pielii anti-aging reprezintă o componentă importantă pentru orice rutină de îngrijire a pielii. Pentru cele mai bune rezultate posibile, optează pentru ingrediente anti-aging cum ar fi retinol, bakuchiol, vitamina C, peptide, niacinamide, BHA și AHA.

Cremele cu textură foarte emolientă pentru „piele matură” nu se potrivesc tuturor și nu țin seama de varietatea complexă de probleme din această fază a vieții. Citește mai multe despre cum poți ajuta pielea îmbătrânită și deteriorată.

Pentru a aborda în mod corespunzător aceste noi probleme ale pielii, ajustează rutina în funcție de tipul de ten și folosește produse care vizează problemele specifice ale pielii. Dacă este necesar, planifică o vizită la dermatolog.

Iată câteva sfaturi de îngrijire a pielii pe care trebuie să le iei în considerare:

  • Dacă pielea ta a devenit mai uscată, optează pentru produse mai hidratante, îmbogățite cu ingrediente reparatoare, inclusiv diferite uleiuri vegetale neparfumate. Este posibil să ai nevoie și de o cremă de corp mai hidratantă, deoarece pielea de la gât în jos poate deveni și ea mai uscată.
  • Dacă pielea a devenit mai sensibilă, caută formule blânde, calmante, cu ingrediente special concepute pentru pielea sensibilă, cu roșeață. Reține că acest lucru înseamnă și alegerea de a folosi doar produse fără parfum, uleiuri esențiale sau alți potențiali iritanți.
  • Dacă tenul tău pare a fi tern sau are culoare neuniformă, folosește un exfoliant AHA (acid alfa hidroxi) sau BHA (acid beta hidroxi) pentru a îndepărta straturile acumulate de celule moarte. După acest pas important, continuă rutina cu produse care conțin ingrediente dovedite că uniformizează culoarea pielii, cum ar fi vitamina C, cialeza ludica sau acidul tranexamic.
  • Dacă dorești să estompezi ridurile ia în considerare ingredientul anti-aging cu cele mai complexe beneficii, retinolul. Acest ingredient poate îmbunătăți aspectul liniilor fine, pierderea fermității și alte semne îmbătrânire.
  • Dacă porii tăi dilatați dau pielii aspect de coajă de portocală, folosește niacinamide pentru a-i ameliora. În concentrație mare și în combinație cu retinolul vei observa rezultate mai rapide.

Menopauza și erupțiile

Este posibil să ai, de asemenea, erupții în timpul menopauzei (și perimenopauzei). Este un mit că acneea dispare după vârsta de adult tânăr. Nu este obligatoriu ca pielea să devină uscată în această perioadă, așa că asigură-te că folosești produse care se potrivesc tipului tău de ten și problemelor tale. Citește mai multe despre îngrijirea pielii cu riduri și predispusă la acnee.

Tratamentul acneei în timpul menopauzei ar trebui să înceapă cu un produs de curățare blând, fără parfum, care îndepărtează ușor excesul de sebum și impuritățile, fără a usca pielea. Continuă rutina cu un ingredient anti-acnee cu efecte dovedite, cum ar fi acidul salicilic, cunoscut și sub numele de BHA. Ia în considerare adăugarea unui produs cu retinol pentru rezultate mai bune dacă te confrunți cu erupții persistente.

Dacă te confrunți cu uscăciune și erupții în același timp, o cremă hidratantă fără uleiuri aplicată peste un ser ușor hidratant poate fi de ajutor pentru a adăuga hidratare fără riscul de a bloca porii.

Cere sfatul consultanților Paula’s Choice dacă îți dorești o rutină personalizată de îngrijire a pielii. Completează formularul online și îți răspundem în cel mai scurt timp.

Referințe pentru aceste informații:

1. International Journal of Women’s Dermatology, Iunie 2019, pag. 85–90
2. Journal of Drugs in Dermatology, Noiembrie 2018, pag. 1186–1189
3. Dermato Endocrinology, Aprilie 2013, pag. 264-270
4. Open Access Macedonian Journal of Medical Sciences, Februarie 2019, pag. 495-499
5. Gynecological Endocrinology, Noiembrie 2017, pag. 845-848
6. International Journal of Cosmetic Science, Octombrie 2017, pag. 535-542
7. Nutrient, Iunie 2017, pag. 622
8. Frontiers in Pharmacology, Mai 2016, ePublication
9. Dermatology and Therapy, Februarie 2021, pag. 53-69
10. Molecules, Noiembrie 2022, pag. 1-13